Výchova ke zdraví

logo

Info

Sdílejte s námi příklady dobré praxe, najděte nové kolegy a přátele.

více info

Závislosti

Lektorská, přednášková a poradenská činnost

Obsah této stránky:


 

Seznam protidrogových koordinátorů v Pardubickém kraji (DOC, 24 kB) - k dispozici u protidrogového koordinátora Krajského úřadu Pardubického kraje.

Krajská hygienická stanice v Pardubicích Vám zajistí lektorkou činnost v oblasti prevence užívání legálních návykových látek. V případě záíjmu se obracejte na tel. 466052336.


Komunikační pořad Medea Kultur  "Řekni drogám ne" je zaměřený na primární prevenci drogových závislostí:

Projekt Řekni drogám NE!

V roce 2011 již sedmnáctým rokem zavítají do základních a středních škol v Praze a velkých městech České republiky odborníci na drogovou závislost. V roce 2011 je plánováno na 150 setkání.

Ve spolupráci s VZP ČR vznikl celoplošný projekt Řekni drogám NE!, který je zaměřený na prevenci vzniku závislostí u dětí a mladistvých. Je určen především pro rizikové cílové skupiny, které jsou nejvíce ohroženy zneužíváním drog a s tím souvisejícími zdravotními a sociálními problémy – mladé lidi ve věku od 10 do 19 let (studenty středních škol, učilišť a gymnázií a žáky 2.stupně základních škol).

Preventivní program je zajištěn společností MEDEA KULTUR, s.r.o. – svými kmenovými pracovníky a externími spolupracovníky, což jsou přední odborníci v oboru prevence a léčby závislostí, kteří disponující odpovídající odbornou kvalifikací, ale především bohatými profesními zkušenostmi v oblasti návykových závislostí. program je akreditován MŠMT.

Pořady jsou organizovány pro 2. stupeň základního školství a střední školství, tzn. pro žáky základních škol ve věku od 10 do 15 let a pro studenty středních škol a učilišť ve věku od 15 do 19 let.

Pořady jsou pro školy bezplatné. Předpokládaná délka pořadu je cca 90 minut. Pořady plánujeme pro skupiny od 100 posluchačů (podle prostor, ve kterých se uskuteční – kino, případně vhodný sál školy).

Zveřejněno v květnu 2011


Přednášková činnost České koalice proti tabáku (ČKPT)

Semináře pro děti a mládež pro třídní kolektivy dětí od 8. let - informace: www.bezcigaret.cz/seminare ->

Projekt "Típni to" - I, II, III.- informace viz.obrázek (možno uložit do Vašeho PC- klikni pravou myší na obrázek).

Vloženo 4.7.2011


Anonymní alkoholici

Anonymní alkoholici je společenství mužů a žen, kteří spolu vzájemně sdílejí své zkušenosti, sílu a naději, že mohou vyřešit svůj společný problém a pomoci ostatním k uzdravení se z alkoholismu. Stkávání probíhají jako uzavřená nebo otevřená (častěji), může je navštívit kdokoli - i nealkoholik, jsou zdarma a není třeba se objednávat. Probíhají ve většině velkých měst v České republice. Společenství není spřízněno s žádnou sektou, církví ani politickou organizací! Organizace je soběstačná z vlastních dobrovolných příspěvků.

Společenství příbuzných a přátel alkoholiků je pod názvem Al-Anon.

Aktuální informace jsou na www.anonymnialkoholici.cz ->

Skupina AA Pardubice probíhá vždy v neděli v 17,30 hod v blízkosti aquacentra,ul. Jiráskova 1270

Tel. spojení: 733 211 666

Skupina AA Svitavy probíhá vždy v úterý od 17,30 hod, ul. Poličská 3

Tel.: 775 187 155; w-mail: aa.svitavy@seznam.cz

Vloženo 31. 3. 2015

 

© 2009 vychovakezdravi.com | všechna práva vyhrazena | tvorba www & design: mi-ma.cz
KHS Pce

Vyhledávání