Výchova ke zdraví

logo

Info

Sdílejte s námi příklady dobré praxe, najděte nové kolegy a přátele.

více info

Pohyb

Příklady dobré praxe


VZP pomáhá zajistit pro školáky náhradu za třetí hodinu tělocviku

Pojišťovna spustila společný projekt s Asociací školních sportovních klubů

24. 9. 2015

Projekt nazvaný „Sportuj ve škole“ je finanční pomocí rodinám dětí s placením školních sportovních aktivit. Ne každý má ambice a předpoklady k tomu, aby se věnoval výkonnostnímu sportu ve sportovním klubu. Ve školních kroužcích si však může oblíbený pohyb užít každý, koho to bude bavit.

Pohyb je zároveň nejlepší přirozenou prevencí řady civilizačních onemocnění. Jenže průzkum, který má VZP k dispozici, ukázal, že více než každé čtvrté dítě sedí denně přes dvě hodiny u počítače. A každé sedmé sportuje jen při školním tělocviku. Pak není divu, že obezita a nadváha postihují v Česku skoro třetinu školáků. -> Většina jich má pak navíc problémy se svou váhou i v dospělosti.

Na nyní odstartovaný společný projekt s Asociací školních sportovních klubů vyčlenila VZP pro letošní druhé pololetí 20 milionů korun. Možnost získat příspěvek má tedy 40 tisíc školáků, kterým ještě nebylo 18 let. Další podrobnosti najdou zájemci na internetových stránkách pojišťovny, -> na stránkách asociace -> nebo na stránkách sportujícíškola.cz. ->

 Asociace školních sportovních klubů zaštiťuje v celém Česku bezmála 26 tisíc kroužků na 2 354 školách. Nabízí celkem 59 různých sportovních aktivit.

Kompletní tisková zpráva VZP ze dne 24.9.2015

Vloženo 20. 10. 2015


 

Vadné držení těla školáků a jeho prevence

Soubor ke stažení:

Overbally a jejich použití ve třídě


Seznam škol zúčastněných metodického školení pro prevenci vadného držení těla dětí

Soubor ke stažení:

 

© 2009 vychovakezdravi.com | všechna práva vyhrazena | tvorba www & design: mi-ma.cz
KHS Pce

Vyhledávání