Výchova ke zdraví

logo

Info

Sdílejte s námi příklady dobré praxe, najděte nové kolegy a přátele.

více info

Ostatní

Preventivní programy

"Zdravé zuby"

Celoplošný preventivní výukový program pro děti na I. stupni ZŠ

Aktuální informace o programu, edukační materiály ke stažení a ještě mnohem více naleznete na adrese: www.zdravezuby.cz ->

Projekt ZDRAVÉ ZUBY probíhá ve spolupráci s kanceláří WHO v ČR, je podporován Ministerstvem zdravotnictví ČR, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Je doporučen pro zařazení do běžné výuky na prvním stupni ve všech programech základního vzdělávání. Od roku 2000 je program každý rok rozesílán všem ZŠ v ČR.

Program tvoří:

informační manuál pro učitele, kde jsou uvedeny odborné údaje týkající se zubního zdraví, doplněné obrazovým materiálem, tabulkami a grafy. Tato metodická příručka je vytvořena dle kompetencí RVP s návodem, jak začlenit tento program do výuky.


Stáhněte si revidovanou metodickou příručku pro učitele s návodem, jak začlenit tento program do výuky dle kompetencí v rámcově vzdělávacích plánech:

pracovní listy pro žáky, které interaktivním způsobem a poutavě přiblíží dětem problematiku zubního zdraví (omalovánky, soutěže, hry, kvizy apod.), diplomy, internetové stránky.


 

Projekt "Dětský úsměv"

Dlouhodobý4-letý program péče o zuby, vytvořený podle originální švýcarské metodiky, učí děti, jak správně pečovat o své zuby.

www.detskyusmev.org ->

© 2009 vychovakezdravi.com | všechna práva vyhrazena | tvorba www & design: mi-ma.cz
KHS Pce

Vyhledávání